Supa de rosii cu tortellini

de RODIMUR in Supe, 29 Iul 2019 | 2585 vizualizari

 

Fac adeseori supe de roșii, vara în special, când aceste legume sunt la îndemână, iar în anotimpul rece, folosind mai ales sucul de roșii din producție casnică. Supele acestea sunt dulcege, cel mult dulci-acrișoare, nicidecum acre, sau acrite, cum le place unora. Nici ciorbele nu sunt prin definiție acre, iar atunci când sunt acrite cumva, titlul lor anunță aceasta, așa cum dau mărturie zecile de rețete ale colegilor bucătărași destoinici și foarte pricepuți (”ciorbă acrită cu varză murată/corcodușe/moare de varză, borș...”).
Supele de roșii pot fi făcute cu: orez, paste, găluște de gris, sau de făină, perișoare, legume, iar acum, iată, am încercat o rețetă, cu tortellini...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 4 roșii mari
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 cepe medii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 400 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 250 grame de tortellini
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu tortellini:

Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amară.

Se spală roșiile, se curăță de părțile verzi și de semințe, după care se taie grosier și se călește ușor cu ceapa, la foc mic.

Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește cu roșiile și ceapa, până ce se înmoaie.

Se adaugă 2 litri de apă caldă peste legumele călite și se lasă la fiert, la foc iute, pentru 1-2 clocote. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă, iar când apa scade, se completează.

Între timp, se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mică și apoi se adaugă în oala de ciorbă, să fiarbă, la foc iute, timp de două-trei clocote.

Se adaugă sucul de roșii și se lasă supa să fiarbă încă un clocot-două.

Între timp, se adaugă tortellini într-o oală cu 3 litri de apă sărată clocotită și se fierb timp de 15 minute, după care se strecoară și se adaugă în supă.

Se condimentează supa, cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat și se ia oala de pe foc.

După 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tarea ceapa, ca să nu se ardă și să capete un gust amar. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

2

Tăiați roșiile grosier, ca să nu se topească definitiv, la călit, ci să rămână cubulețe, plăcute la gust și aspect.

3

Răzuiți rădăcinoasele pe răzătoarea mică, pentru a putea fierbe mai ușor.

4

Fierbeți tortellinii conform recomandărilor de pe ambalaj și adăugați-i în supă, la sfârșitul preparării.

5

Presărați pătrunjelul tocat, după ce ați oprit focul de la aragaz.

6

Înainte de servire, supa trebuie să stea să ”se odihnească” timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu tortellini" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu paste fainoase (inele)